+607 7103 081

Keep in touch

08:30am - 05:00pm

Mon to Fri

Cara untuk “Happy”kan Pelanggan

Assalamualaikum W.B.T dan Salam Sejahtera, Pada kali ini saya ingin berkongsi kepada anda tentang 5 Cara untuk “happy”kan pelanggan yang datang melawat ke kedai anda. Melawat ke kedai ini tidak mengira “online” atau “offline”. Kalau online, pelanggan ini yang melawat sosial media atau laman web perniagaan anda. Pelanggan “offline” pula individu yang datang ke kedai […]

Cara Merancang dan Susun “Content Calendar”

Apa itu “Content Calendar”? Bila anda nak merancang dan susun “content”, anda kena buat jadual secara kasar. Tidak kira lah “content” untuk di media sosial, kempen atau di e-emel. Jadi mari kita sama-sama belajar cara untuk “plan” dan “arrange” content calendar supaya nampak hala tuju perniagaan anda.     1. Ada objektif dan konsep buat […]

Persediaan Sebelum Buat Live di Media Sosial

Takkan nak seorang dua je yang masuk live anda nanti. Kadang-kadang tak ada langsung. Ada pon yang lalu je. Tak berminat pon nak join.   Hari ini saya nak anda semua buat persediaan sebelum buat live di media sosial dengan 5 tips ini.     1. Buat posting Notify Tujuan posting notify untuk maklumkan pada […]

Dah Ada Website Perniagaan?

Anda dah ada website perniagaan? Sejauh mana kita nak berharap pada media sosial seperti Facebook, Instagram, TikTok dan Youtube? Bila-bila masa kalau terlanggar “rules”, kita boleh kena “banned”.   Jadi, suka saya nak cerita tentang 3 Kelebihan “Website” Perniagaan.     1. Ada “brand identity” Jika di media sosial, orang lain boleh tiru “profile picture” […]

Perlu ke lokasi kedai dalam Google Map? Ni penting tau!

Percuma je kalau guna Google Map. “weh tag location kedai ni” “nak nama kedai tu, aku cari dalam Google Map”. Situasi begini adalah Fasa Kedua sebagai seorang pelanggan. Boleh baca sini tentang >> 5 Fasa Seorang Pelanggan.  Berbalik pada topik asal kita, kenapa pentingnya lokasi kedai dalam Google Map? Ada di kalangan kita yang masih […]

Jom Ketahui Jenis-Jenis Business Website!

Bila perniagaan anda semakin maju, anda dah patut fikir untuk buat “business website”. Cuba bayangkan kalau semua platform media sosial tiba-tiba lenyap, anda masih ada “back up” yang sangat kukuh untuk teruskan berniaga. Hal ni pernah terjadi pada beberapa usahawan, pendapatan dia dah capai 5 angka. Maknanya perniagaan dia dah sangat besar. Bukan lagi main-main. […]